Kencekurzuson innen és túl

Jó kis tanfolyam volt, tele meglepetésekkel:)

Az első óra elmélettel telt el, amely egy bevezetés volt az otthoni kencézés világába. Szó volt az otthoni kencézés előnyeiről, hátrányairól, a káros hatóanyagokról, alapkészletről, miegymásról.

Aztán belefogtunk a kencekeverésbe.

Először dezodort készítettünk, levendula illattal. Itthon henger öntőformába (konyhai papírtekercs belsejébe) szoktam önteni, majd szilárdulás után feldarabolom, és úgy használható. Most kifejezetten a résztvevők örömére üres deotokot vásároltunk, és abba helyeztük el a deot, amit természetesen mindenki elvihetett magával.

A második dolog, a fürdőbomba volt. Örök kedvenc, minden idők jolly jokere nálam- mind az elkészítést, mind a felhasználást illetően- legalábbis az eddigi tapasztalataim ezt mutatták. Most megtréfált bennünket, és sehogy sem akart összeállni, pedig a szokásos zsiradékmennyiséget jóval túlhaladtuk, mire végre valahára méltóztatott formálható lenni.

Bár az elhasznált kókuszolaj mennyisége nem árt a termék minőségének, sőt csak emeli az ápoló hatását, de bevallom, azért kicsit izgultam, mi lesz a vége.

Egy Krisna-hívő ismerősöm hasonló élményt élt át egy főzőtanfolyam során. Háromszor nekifogott ugyanannak az ételnek az elkészítéséhez, de ki kellett dobni. Soha, sehol, semmilyen körülmények között nem fordult elő vele, hogy ne sikerüljön, így nem értette a dolgot. Végül aztán arra a következtetésre jutott, hogy bár az anyagi elemek bizonyos kombinációja általában ugyanazt az eredményt hozza, de végső soron az anyagi elemeket is Krisna irányítja, Ő pedig most így rendelkezett.:)

Visszatérve a tanfolyamunkhoz a következő három dolog méhviasz és olívaolaj keverékéből készült, különféle illóolajak hozzáadásával: krémparfüm, ajakír és balzsam készült belőlük.

A krémparfüm elkészítésénél két csoportra oszlott a csapat: az édeskés és a frissebb illatú illatkombináció pártiakra.

Elkészítettük a közös alapot, kettéválasztottuk, majd a kétféle illatkompozíciót belekevertük. Ezután szétosztottuk tégelyekbe, amelyet szintén hazavittek magukkal a résztvevők.

Az ajakír elkészítése szintén tartogatott meglepetéseket, bár akkor már gyanús volt, hogy a mérlegem a ludas. Hát, nem egy hitelesített mérleg, az biztos, de az elem még működött benne. Azt ugyanis ellenőriztem a tanfolyam előtt, bekészülve 2 pótelemmel.

Szóval, a mennyiség túl kevésnek bizonyult, ezért elkészítettük a kiszámolt mennyiség dupláját:), így viszont bőven jutott mindenkinek belőle. Egy kis méz került bele plusz ápolónak, melybe levendula ázott előtte egy ideig.

Végül elkészítettünk egy alapkrémnek is beillő balzsamot, melynek felhasználása igen széleskörű lehet. Lehet gyógynövényes balzsam, hidratáló krémnek a zsíros fázisa, popsikenőcs, vagy akár sarokbalzsam, a hozzáadott adalékok és a kívánt hatás függvényében.

A tanfolyamra szánt időt, 4 órát kitöltöttük, és csak merni remélem, hogy mindenki elégedetten tért haza, a nem várt meglepetések ellenére is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Robotok kíméljenek * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.