Házi természetes hidratálás: lenmagzselé

Itt a tavasz, jön a nyár, ilyenkor a bőrömnek több hidratálás és kevesebb olajozás kell. Az új házi kedvencem a lenmagzselé, melyet hidrogél gyanánt használok.

Régen nyáron szívesen használtam hidrogéleket, újabban inkább virágvizeket, mint például a rózsavíz is. A rózsavíz hatásairól már írtam korábban. Most egy másik általam kedvelt, házilag elkészített arcápolót mutatnék be, a lenmagzselét.

A recept alapján 2 evőkanálnyi lenmagot kell felfőzni 2 dl vízzel zselésedésig. Ezután leszűrjük a zselét, hogy a lenmagtól megtisztítsuk. Ügyelni kell rá, hogy ne legyen túl sűrű a zselé, mert akkor nehéz lesz leszűrni.

Az így elkészült zselét hűtőben tárolva 2 héten belül el kell használni, különben romlásnak indul.

Az eltarthatósága meghosszabbítható egy kis kozmetikai grapefruitmag kivonattal, illetve adhatunk hozzá pár csepp illóolajat, amit tolerál és szeret a bőrünk. Én a gerániumot kedvelem az érett bőrömre, az illatáért is teljesen odavagyok!

Ehhez növényekből készített tartósítószert adagolok még, hogy akár 3 hónapig is tárolni tudjam, már ha kitart addig. Arcra, kézfejre, nyakra szoktam használni. Feltölti nedvességgel a petyhüdt, ráncos bőrt, kisimítja annak felületét, de ha többet teszek a kelleténél, akkor kicsit feszül a bőröm tőle. A pigmentfoltjaimat halványítja és estápolónak is kiváló. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, egyszerűen imádom!!!